نظرسنجی: انتخابات یازدهم ریاست جمهوری؛ چه کسانی صلاحیت کاندیداتوری بیشتری دارند؟
در نظرسنجی شرکت کنید. رای بدهید

انتقاد از دکتر خاتمی و جریان اصلاح طلبی توسط دکتر صادق زیباکلام

۱۳۹۰ خرداد ۲۵, چهارشنبه
این مطلب را در گوگل محبوب کنید

دکتر زیباکلام: ای‎کاش یک‎صدم و یک‏ هزارم جسارتی که احمدی‌نژاد داشت در دکتر خاتمی بود و من به جای اینکه پاسخ دهم آیا دکتر خاتمی با شیمون پرز مخفیانه صحبت کرده یا نه می‌گویم ای‎کاش شهامت داشت و این‎کار را می‌کرد.


دکتر محمد خاتمی و دکتر صادق زیباکلام

صادق زیباکلام غروب دوشنبه در جلسه مناظره با حسین الله‌کرم که با عنوان «اصولگرایی، اصلاح‌طلبی و افق پیشِ‌رو» در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: به صورت اساسی در ایران اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی تفکری وجود داشته که می‌گوید اصطلاح‌های چپ و راست که در فرهنگ غرب رایج است در ایران کاربردی ندارد، در واقع در ایران چپ و راست به معنایی که در غرب وجود دارد، نداریم و ما همه ولایت‌مدار، مسلمان و پیرو خط امام هستیم. 




 
جبهه متحد اصولگرایان - پرچم جمهوری اسلامی - ائتلاف اصلاح طلبان
وی ادامه داد: اما واقعیت این است در نظام جمهوری اسلامی نیز هم چپ، هم راست و هم اصولگرایی به معنای محافظه‌کاری، لیبرالیسم و اصلاح‌طلبی وجود دارد و بالا‌ترین دلیل ما نیز این است که اصولگرایی به آن معنایی که امروزه در فضای سیاسی کشور رایج است، در انتخابات تیر ۸۴ به وجود آمد.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با اشاره به اصولگرایی از منظر سیاسی افزود: اصولگرایی کم و بیش محافظه‌کاری و جریان راست است و محافظه‌کاران و اصولگرایان خواهان حفظ و تثبیت وضع موجود بوده و با تغییر و تحول مخالفند و با تحول اصلاح‌طلبانه که موجب می‌شود قدرتشان خدشه‌دار ‌شود، مخالف هستند.

وی تأکید کرد: مهم‌ترین ویژگی اصولگرایان در ایران این است که به شدت نگران حفظ قدرت بوده و به هیچ وجه حاضر نیستند جریان و گروه دیگری را در قدرت سهیم کنند.
 




آتش زدن پرچم اسرائیل - آتش زدن پرچم ایالات متحده آمریکا

دکتر زیباکلام با اشاره به استکبارستیزی، ذوب در ولایت و طرفدار مستضعفان بودن به عنوان ویژگی‌هایی اصولگرایی مطرح شده توسط حسین الله‌کرم افزود: در سال ۱۳۶۰ کدام گروه مصداق تعاریف آقای الله‌کرم می‌شوند، گروه چپ میرحسین موسوی یا حزب جمهوری اسلامی؟ آیا جریان چپ در دهه ۶۰ ذوب در ولایت، آمریکاستیزی، اسرائیل ستیزی، استکبارستیزی، ظلم‌ستیزی نبود؟ پاسخ مثبت است و یکی از ایراداتی که از دولت میر حسین موسوی در دهه ۶۰ گرفته می‌شد وجود تمایلات سوسیالیستی و اقتصاد ضدسرمایه‌داری بود بنابر این آنچه امروز به عنوان تعریف اصولگرایی می‌آورید در دهه ۶۰ بوده است. 


میرحسین موسوی - سید اسدالله لاجوردی - مهدی کروبی - صادق خلخالی
بالا از راست به چپ: سید اسدالله لاجوردی، میرحسین موسوی / پایین از راست به چپ: صادق خلخالی، مهدی کروبی
وی تصریح کرد: از طرفی آنچه به عنوان اصلاح‌طلبی شناخته می‌شود ویژگی‌هایی است که در منتقدین جریان چپ در دهه ۶۰، ۷۰ و ۸۰ بود و امروز نیز وجود دارد، در مقابل جناح چپ که قدرت مطلق در دهه ۶۰ را در دست داشت و تفکراتش همان‌ها بود که در مورد اصولگرایان گفته شد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: حال در این میان جریاناتی سیاسی داشتیم که همراه نبودند و خواهان آزادی مطبوعات، آزادی انتخابات، آزادی اندیشه و حاکمیت قانونی بودند مانند جبهه ملی، نهضت آزادی، ملی مذهبی‌ها و امروز دیگر به آن‌ها ملی مذهبی و جبهه آزادی نمی‌گوییم بلکه به همه اصلاح‌طلب می‌گوییم و امروز جریانی که به نام اصلاح‌طلبی شناخته می‌شود خواستار آزادی انتخابات، مطبوعات، اندیشه، زندانیان سیاسی و حاکمیت قانون است. 






دیدار محمد خاتمی با شیمون پرز - پرچم اسرائیل - اسراییل
شیمون پرز
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی در خصوص دیدار دکتر خاتمی با شیمون پرز گفت: اینکه دکتر خاتمی با شیمون پرز مخفیانه ملاقات کرده، کاش دکتر خاتمی شهامت، جسارت و لیاقت ‌داشت که مخفیانه با شیمون پرز دیدار کند، دکتر خاتمی اگر این جسارت را داشت وضع اصلاحات بهتر از این بود.

وی تأکید کرد: ای‎کاش یک‎صدم و یک‏ هزارم جسارتی که احمدی‌نژاد داشت در
دکتر خاتمی بود و من به جای اینکه پاسخ دهم آیا دکتر خاتمی با شیمون پرز مخفیانه صحبت کرده یا نه می‌گویم ای‎کاش شهامت داشت و این‎کار را می‌کرد.

2 نظرات:

ناشناس گفت...

به خاتمی امیدی نیست

ناشناس گفت...

از کی تا حالا خاتمی دکتر شده؟
نکنه مثل کردان مدرکش تقلبی و جعلی هست؟